Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 februari, 2018 - 13:47

Hovrätten ändrar inte skjutvapendom

Den så kallade andremannen i den omtalade knarkhärvan som behandlades i Ålands tingsrätt i höstas har överklagat en annan dom till hovrätten.

Det var den 10 november som 19-åringen dömdes till böter och körförbud för skjutvapenbrott och grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Mannen hade haft en pistol utan tillstånd, en pistol som inte skjuter skarpa skott utan bara avger ett ljud vid avtryckning, och han hade figurerat med denna pistol i en film som skickats till en annan person som ett hot. Han hade också kört moped i 59 kilometer i timmen på 40-väg.

I Ålands tingsrätt bestred mannen brotten, han menade att han hade fått vapnet av en vän och att han inte vetat att det var tillståndspliktigt, och han hävdade att han följt hastighetsbegränsningarna när han framförde mopeden. Nu hade han yrkat att hovrätten skulle förkasta åtalen, men hovrätten ger inte tillstånd för fortsatt handläggning då man anser att tingsrättens beslut varit korrekta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »