Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 09:55Uppdaterad: söndag, 13 januari, 2019 - 14:57
  • Fokus idag ligger på att så många kunder som möjligt ska få strömmen tillbaka och annat arbete får man sköta senare. Foto: Owe Sjöblom.

Drygt 500 kunder fortfarande strömlösa

- Det går sakta framåt. Vi jobbar full fart hela helgen och hoppas att det så snabbt som möjligt ska komma tillbaka till alla kunder, säger David Karlsson som är vd på Ålands elandelslag. Under söndagseftermiddagen var omkring 530 kunder strömlösa.

Någon prognos vågar han inte ge ifall den inte håller och att det i så fall ökar besvikelsen för de som fortfarande sitter i mörkret och kylan. Man jobbar i flera kommuner parallellt och har mycket manskap ute men Karlsson menar att distrikten är i väldigt olika skick och att det påverkar reparationsarbetet.

I fredags hade man ett mål att 95 procent av kunderna skulle ha el och det lyckades.

- Det är ju skönt att nå 95 procent, men det betyder ju på samma gång att fem procent sitter i mörker och kyla och det känns ju inte alls bra, säger Karlsson.

Under helgen har man bara målet att så många som möjligt ska få strömmen tillbaka. Några montörer från Sverige har åkt hem till sina bolag men annars har man samma bemanning som tidigare. Karlsson menar att det finns lite konkurrens med andra företag om processorkraft men att man har en dialog och kommer att lösa det.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »