Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 november, 2017 - 15:27
  • Tingsrätten har dömt en kvinna för äventyrande av trafiksäkerheten efter att hon backat på en fotgängare på en parkeringsplats. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Bilist backade på fotgängare

En 48-årig kvinna döms till 15 dagsböter på totalt 90 euro efter att ha backat på en fotgängare på en parkering i Mariehamn.

Kvinnan som blev påbackad har berättat om händelsen, och tingsrätten har också hört ett vittne och tagit del av ett läkarutlåtande som visar att kvinnan fått en lindrig stöt- eller sträckningsskada i nacken, att hon haft en lindrig krosskada i ansiktet och att hon stukat vänster ben i samband med olyckan. 48-åringen som körde bilen har bestidit åtalet och sagt att hon inte känt av någon sammanstötning. Hon har också sagt att man som bilist på den aktuella parkeringsplatsen är mycket beroende av omgivningens hänsynstagande.

Tingsrätten konstaterar att det ändå i sista hand är bilistens plikt att på en trång parkeringsplats försäkra sig om att det inte står eller går någon i närheten av bilen, och dömer 48-åringen för äventyrande av trafiksäkerheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »