Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 maj, 2024 - 11:01Uppdaterad: fredag, 24 maj, 2024 - 13:20

Medis avtal med Böndernas hus sägs upp – innebär inte automatiskt flytt

Stadsstyrelsen i Mariehamn säger upp avtalet med landskapets pensionsfond för Böndernas hus, något man beslutade på sitt möte i torsdags.  

Det nuvarande avtalet gäller till slutet av augusti 2025, men uppsägningen innebär inte att en flytt för Medis är garanterad. Stadsstyrelsens ordförande Michele Ferrari (Lib) säger att man går in för att omfördela det avtal som man följt sedan 2005, som just nu lägger ett stort ansvar på staden som hyrestagare. Man ska också se över Medis utrymmesbehov.  

Staden har dock sett på olika alternativ för verksamheten och ett av dessa är Uncan.  
– Uncan har lyfts som alternativ, men det är inte nära på färdigt utrett, säger Ferrari.  

Han betonar att själva verksamheten i sig inte är hotad eller riskerar försämring även om man ser över lokalalternativen för Medis. Ferrari menar att avtalet om Böndernas hus är ett för Medis dåligt sådant som hängt med sedan 2005.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »