• Det är viktigt med flygningar till och från sjukhuset men bullret skapar olägenheter. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: måndag, 17 juli, 2017 - 10:28

Ambulanshelikoptrarna ska flyga dagtid på vardagar

ÅMHM anser att icke akuta och planerade sjuktransporter bör förläggas till dagtid på vardagar för att i möjligaste mån minska bullerolägenhet för närboende och patienter på vårdinrättningen.

Det framgår i ett beslut som ÅMHM fattat efter att ha granskat ansökan om att få fortsätta med flygningarna till och från sjukhuset.

Man anser att flygningarna till och från sjukhuset måste få finnas kvar då sjuktransporter med ambulanshelikopter är livsnödvändiga för ett ö-samhälle som Åland, både inom Åland och för transport av patienter till riket eller Sverige.

I fjol gjordes 748 stycken flygrörelser vid helikopterlandningsplatsen vid Ålands centralsjukhus.

 

Fler Nyheter

Strejkhotet flyttas framåt

Strejkhotet som hänger över utrikessjötrafiken kvarstår efter gårdagens förhandlingar mellan Finlands skeppsbefälsförbund och Rederierna i Finland, men datumet för strejken har flyttats fram.

Lönsamt år i skogsbranschen

Sammanslagningen inom den åländska skogsbranschen 2016 har gett resultat.

Åland centrum för svenskspråkig statlig myndighet

Så här lät det i lagtinget när Katrin Sjögren (Lib) och Harry Jansson (C) diskuterade:
Självstyrelsepolitiska nämnden skriver i sin senaste redogörelse att Åland skulle kunna bli ett centrum för svenskspråkig statlig service i landet.

Man dömd för grov rattfylla

En man har dömts för grov rattfylla efter att ha framfört ett fordon i Mariehamn trots att han hade 2,21 promille alkohol i blodet.

Kolvhalning på ms Skarven

När ms Skarven ligger på dock i början av april ska fartygets huvudmaskiner halas.

Skärpt straff för mordförsök

Hovrätten i Åbo skärper straffet för den man som tingsrätten i juni i fjol dömde till fängelse för försök till mord av sin före detta fru. Tingsrätten dömde mannen till åtta års fängelse men hovrätten skärpte straffet till 10 år.

Inga avbokningar till följd av strejkhot

Än så länge har inte Viking Line märkt av några avbokningar till följd av det strejkhot som hänger över utrikessjötrafiken och som kan starta den 23 mars.

Vargliknande spår på fasta Åland

Jakthandläggare Roger Gustavsson intervjuas av Marika Kvarnström
Under helgens älginventering har fyra jaktvårdsföreningar rapporterat in att de har sett spår som kan vara från en varg. Det handlar om jaktvårdsföreningarna i Eckerö, Hammarland, Finström och Sund som gjort samma observation.

Åtgärder för överbeläggning på Sunnanberg

Överbeläggningen på Sunnanbergs vårdhem i Saltvik ställer ökade krav på personalen såväl i det administrativa som det operativa arbetet. Det konstaterar social- och omsorgsnämnden.