Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 januari, 2021 - 09:30Uppdaterad: onsdag, 6 januari, 2021 - 09:30
  • Marcus Koskinen-Hangman. Foto: ÅRTV

Ålands lyceum: "Stort jobb att ställa om"

Elever vid Ålands gymnasium, Ålands folkhögskola, Ålands musikinstitut, medborgarinstitutet och Högskolan på Åland rekommenderas att ha distansundervisning till åtminstone den 17 januari.

Ett beslut som är tråkigt enligt Marcus Koskinen-Hagman som är rektor vid Ålands lyceum, men han förstår varför det har fattats.

- Det finns inget alternativ. Det är en större fråga än vad skolorna tycker just nu. Det handlar om Ålands väl. Så det var ett väntat beslut och vi kan bara anpassa oss, säger han.

Ålands lyceum drar igång skolan igen den 7 januari klockan 08:00 och redan nu ska lärarna fundera på hur undervisningen ska se ut när man nu går från närundervisning till att undervisa på distans.

- Det är ett stort jobb att ställa om. Men vi har gjort det förut och har en ambitiös lärarkår. Vi får bara se till att det fungerar, säger Koskinen-Hagman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »