IFK Mariehamn utvalda till forskningsprojekt

Christer Kuvaja, forskningschef och docent vid Svenska litteratursällskapet i Finland
Åland idag
IFK Mariehamn har valts ut tillsammans med FF Jaro och Helsingfors IFK till ett forskningsprojekt för att undersöka det kollektiva minnet i dessa finlandssvenska klubbar och fotbollens emotionella betydelse inom dem.

Ålands kandidater till EU-parlamentet om överfisket inom EU

Anton Nilsson om överfisket inom EU
Camilla Gunell om överfisket inom EU
Åland idag
Årets upplaga av Världsnaturfondens fiskguide presenterades igår och visar att kvoterna gällande fiske överskrids ordentligt. 90% över kvoten i Medelhavet och 50% i Östersjön fram till målet som var 2020.

Tyskar på besök för att se hur åländska skolan arbetar

Tyska lärare vill se hur den åländska skolan arbetar
Åland idag
I förra veckan besökte fyra tyskar Strandnäs Högstadium för att se hur den åländska skolan arbetade. De tyska besökarna har nyligen fått ett nytt...

Olof Widén tilldelades ett förtjänsttecken i guld

Olof Widén intervjuas
Åland idag
Idag under sjöfartens dag tilldelades Olof Widén ett förtjänsttecken i guld av Rederierna i Finland och han kommer att pensionera sig till sommaren.

Antti Rinne fortsätter förhandla om en regering

Lauri Karvonen om regeringsförhandlingarna
Åland idag
Idag fortsatte regeringförhandlingarna i Helsingfors. Socialdemokraternas Antti Rinne inledde förhandlingarna på allvar igår tillsammans med Centern, De Gröna, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland.

Joakim Blom berättar om planerna för ÅCA

Åland idag
För snart en månad sedan meddelade Ålands skogsindustriers vd, Joakim Blom, att han sagt upp sig. Snart tillträder han i stället som vd för Ålands centralandelslag. Under tisdagen besökte han Åland idags studio.

Redaktion

Administration

Produktionsteknik

Distributionsteknik

Frilans