Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 september, 2020 - 17:07Uppdaterad: torsdag, 3 september, 2020 - 17:07

ÅHS ska förse kollektivtrafiken med ansiktsskydd

Om samhällssmitta konstateras på Åland är det ÅHS uppdrag att förse kollektivtrafiken med gratis ansiktsskydd, det beslöt landskapsregeringen i dag.

Distributionen ska ge via Ålandstrafiken och berörda skolor till elever som är äldre än 15 år och som använder kollektivtrafik då det inte går att undvika trängsel.
Distributionen ska också ske via andra lämpliga aktörer för att säkerställa tillgången, särskilt för funktionshindrade och äldre som använder kollektivtrafik.

Utdelningen av ansiktsskydd inleds om och när det finns ett konstaterat fall av samhällssmitta och då kommer landskapsregeringen att ge allmänheten information om hur man får tillgång till ansiktsskydden och hur de används på ett korrekt sätt.
Rekommendationen om användandet av ansiktsskydd kommer att omprövas med 14 dagars intervall liksom beslutet att dela ut dem gratis.

Landskapsregeringen fortsätter att analysera behovet av utdelning av ansiktsskydd till personer som ska coronatestas eller som befinner sig i karantänliknande förhållanden efter inresa från ett riskområde.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »