Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 november, 2016 - 14:03Uppdaterad: torsdag, 24 november, 2016 - 14:17
  • Viking Lines planer på nytt fartyg kritiseras av riksdagsledamot. Foto: Viking Line.

Kräver förklaring av Viking Line

Riksdagsledamot Olavi Ala-Nissilä, centern, kritiserar Viking Lines planer på att beställa ett nytt fartyg från Kina.

Han menar att det alltid finns utrymmet för en beställning från varv i Åbo eller Raumo så att investeringarna skapar sysselsättning i hemlandet. I ett pressmeddelande påminner Ala-Nissilä om att skattebetalarna i Finland har gett Viking Line hundratals miljoner euro i stöd under de senaste åren på ett sätt som till exempel leder till problem när det gäller konkurrensneutraliteten i restaurangbranchen.

-Som motvikt till bidragen är det rätt att förvänta sig investeringar i Finland, skriver Ala-Nissilä som skulle vara beredd att kräva tillbaka bidrag om inte bolaget ändrar sig när det gäller beställningen av fartyget.

Olavi Ala-Nissilä är viceordförande i riksdagens revisionsutskott som bland annat bereder ärenden om övervakning av statsfinanserna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »