Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 januari, 2019 - 06:09Uppdaterad: fredag, 25 januari, 2019 - 11:58
  • Runar Karlsson, ordförande i Tjenan Vatten

Vattenbolag överväger reservkraft

Tjenan Vatten överväger att investera i ett reservkraftverk efter det två dygn långa strömavbrott som drabbade bolagets reningsverk efter stormen Alfrida.

- Vi ska diskutera saken i styrelsen och ett beslut i frågan tas i så fall på en andelsstämma, säger Runar Karlsson, ordförande för Tjenan Vatten. De cirka 170 hushåll som är kopplade till Tjenan Vatten blev utan vattenförsörjning medan strömavbrottet pågick. Detta har lett till att flera ställt frågan om varför Tjenan Vatten inte kopplade in vatten från Bocknäs Vatten till sina abonnenter under strömavbrottet, då denna möjlighet finns.

- Vi övervägde att koppla in Bocknäs vatten men fick besked att el skulle prioriteras till samhällsviktiga platser så som reningsverk och att det inte skulle ta så länge, säger Runar Karlsson. Karlsson förklarar vidare att då man kopplar in annat vatten i vattenledningar kan den biologiska hinna som finns på insidan av ledningarna lossna och om så sker är man tvungen att spola ledningarna vilket är arbetsdrygt och kostsamt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »