• En kvinna dömdes för grov förskingring i dag. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: tisdag, 17 april, 2018 - 10:42, uppdaterad: tisdag, 17 april, 2018 - 16:04

Villkorligt fängelse för grov förskingring

En kvinna dömdes i dag till sex månaders villkorligt fängelse för att mellan åren 2011 och 2015 ha förskingrat 16.324 euro från ett åländskt bolag där hon var disponent för lägenheterna som man hyrde ut.

Hon förde då över pengar till sitt privata bankkonto.

Under rättegången i tingsrätten i dag kom det fram att hon har betalat tillbaka hela summan.
- Jag medger förfarandet och ångrar det jag har gjort. Jag har gjort fel och mådde dåligt under den här tiden, sade kvinnan i rätten.

Målsägande, alltså bostadsaktiebolaget, berättade under rättegången att man bland annat tvingats ta lån för att reda upp de skador som förskingringen orsakade.

- Det har varit kännbart. Det är tragiskt och tråkigt, säger mannen som företrädde bolaget under rättegången.

Ledande landskapsåklagare Henrik Lindeman yrkade på fyra månaders villkorligt fängelse. Tingsrätten dömde kvinnan till sex månaders villkorligt fängelse med två års prövotid.

Fler Nyheter

FC Åland avgjorde på slutet

När det var drygt 10 minuter kvar av ordinarie tid var det fortfarande 0-0 mellan hemmalaget Pargas IF och FC Åland i division 3, men när matchen var slut hade FC Åland vunnit med 2-0.

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.