Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 februari, 2021 - 11:16Uppdaterad: torsdag, 25 februari, 2021 - 13:37
  • Arkivbild: Harry Jansson Foto: Elise Gästgivar

Vicelantrådet: Åland, inte Finland, bestämmer om skärpningar

"För Ålands del gäller de beslut som landskapsregeringen [...] har fattat. Ingenting annat gäller till den delen inom den åländska jurisdiktionen. Ålänningarna kan vara trygga i att vi fattar de beslut vi har rätt till." Det säger vicelantrådet Harry Jansson.

Under torsdagsmorgonens presskonferens i Helsingfors var både statsminister Sanna Marin och Ålandsminister Anna-Maja Henriksson tydliga med att de nu aviserade skärpningarna gäller i "alla de finlandssvenska regionerna" och att Åland uttryckligen hör till de regioner som nu ska införa striktare åtgärder.

Nej, säger vicelantrådet Harry Jansson. På Åland är det landskapsregeringen som bestämmer, och vi beslutar själva om vilka smittskyddsåtgärder som vidtas här, menar han.

Åland har redan övergått till fas två enligt handlingsplanen så man var redan före Helsingfors som under onsdagen började diskutera att man på Åland bör vidta åtgärder, menar Harry Jansson.

En presskonferens kommer att hållas klockan 16.00 i eftermiddag för att reda ut diverse frågetecken som kan dyka upp.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »