Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 november, 2021 - 19:28Uppdaterad: måndag, 1 november, 2021 - 19:28
  • "Smittspridningen på Åland har varit begränsad de senaste två månaderna men framför allt ovaccinerade vuxna löper fortsatt en väsentlig risk att drabbas hårt av covid-19.", skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Uppdaterad: ÅHS: Ovaccinerade riskerar allvarlig covid-19

Ovaccinerade vuxna löper risk att drabbas hårt av covid-19, det budskapet framför ÅHS i ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen.

- Trots allt har vi ett bra läge på Åland just nu, men uppmaningen är fortfarande att de som inte är vaccinerade ska ta vaccinet, säger landskapsläkare Knut Lönnroth.

Under den senaste tvåveckorsperioden har sex coronafall bekräftats på Åland och två personer har vårdats på sjukhus på grund av covid-19. Sedan slutet av augusti har totalt 19 fall bekräftats och fyra personer har vårdats på sjukhus. Samtliga av dem som behövt sjukhusvård var helt ovaccinerade och likaså var 68 procent av de konstaterade fallen.

- Det finns ingen begränsning på tillgången till vaccin, så har man inte haft möjligheten att ta vaccinet tidigare är det bara att höra av sig till ÅHS. Ju fler som vaccinerar sig desto större är chansen att vårt läge fortsätter att vara bra, säger landskapsläkare Knut Lönnroth.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »