Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 24 september, 2017 - 11:21Uppdaterad: måndag, 25 september, 2017 - 06:23

Ungdomar knivhotade

I lördags kväll kallades polisen till Jomala, Kyrkby, där några ungdomar hade upplevt två andra ungdomar som hotfulla. En kniv ska ha varit synlig i detta sammanhang. Polisen satsade resurser i saken och kunde snart påträffa de misstänkta. Kniven omhändertogs, föräldrar kontaktades och sociala myndigheter kommer att underrättas. De misstänkta är ej straffmyndiga, alltså under 15 år.

Polisen kallades samtidigt till en person i Mariehamn som inte kunde ta vara på sig själv, detta i Mariehams centrum. En patrull kunde snart påträffa den svenske medborgaren som saknade adress i Finland. Mannen greps för att skydda honom enligt polislagen.

Uppgifter inkom angående en person som hotat göra sig själv illa. Polisen kontrollerade saken och behövliga åtgärder vidtogs.

Det inkom även en anmälan om utländska medborgare som campade på privat mark i Finström i Godby. En polispatrull avvisade personerna från platsen.

Polisen upprättade en trafikkontroll i Västanträsk i Finström efter midnatt, detta i samarbete med gränsbevakningen som utförde utlänningsövervakning. Samtliga åtta förare var nyktra och fordonen var i skick. Samma typ av kontroll utfördes i Västra hamn under arla morgon, ett positivt alkotest av totalt 20, dock under gränsen för rattfylleri.

Polisen stoppade en moped på Grindmattesvägen i Mariehamn. Fordonet hade flera brister och delgavs ett föreläggande om kontrollbesiktning. Mopeden avregistrerades tillsvidare. Likaså gällande en personbil på Servicegatan. Registerskyltarna avlägsnades och böter delgavs. Fordonet saknade bland annat fjädring vilket monterats bort, och detta påverkar trafikdugligheten och köregenskaperna negativt.

En överförfriskad person som inte lyckades ta sig ur sin taxi greps av polis och fick sova ruset av sig under övervaking.

Båthamnar har övervakats på södra Åland och polisen har vistats i Godby under natten. I Mariehamns centrum rök två personer samman efter menigskiljaktigheter och polispatrull på plats avbröt dispyten.

Allt detta rapporterar polisen på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »