Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 mars, 2018 - 14:06Uppdaterad: tisdag, 6 mars, 2018 - 14:44

Tvist om uppsägning i tinget

I dag inleddes huvudförhandlingen i en tvist mellan Ålands Golfklubb och en tidigare anställd som blev uppsagd under våren 2016.

 Den uppsagde mannen anser att han blivit osakligt uppsagd, bland annat på grund av sitt fackliga engagemang. Den tidigare anställde säger sig också ha blivit utsatt för mobbning på arbetet.

Mannen menar också att hans arbete på Ålands golfklubb togs över av sommarvikarier och andra vikarier, vilket enligt honom visar att klubben inte hade för många anställda och att man inte hade genomfört den omorganisation av verksamheten som tillsammans med klubbens ekonomiska situation angavs som motivering för uppsägningen.

Ålands Golfklubb vidhåller att mannen enbart sades upp av ekonomiska skäl och att man hade gjort en utredning som visade att mannens tjänst inte behövdes, bland annat med hänvisning till att andra golfbanor av motsvarande storlek klarade sig med färre banarbetare än Ålands Golfklubb. Den uppsagde mannen yrkar på 30 månadslöner för den uppsägning som han anser vara osaklig.

Ålands Golfklubb yrkar att han ska betala tillbaka vad man anser vara en felaktigt utbetald semesterpremie på drygt 2.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »