Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 januari, 2019 - 14:51Uppdaterad: tisdag, 8 januari, 2019 - 15:43
  • Alla trygghetslarm fungerar nu. Foto: Ann-Christine Karlsson.
  • Jonas Sundborg, Valter Ulenius och David Karlsson från dagens presskonferens. Foto: Owe Sjöblom.

Trygghetstelefonerna fungerar igen

- Vi har 100 procent täckning med strömförsörjning och portabla laddare för de äldre som bor hemma och har trygghetslarm och det känns väldigt bra.

Det sa Jonas Sundborg, vd för Ålands telefon, vid dagens presskonferens med anledning av stormen. Vid lunchtid idag fanns två trygghetstelefoner utan strömförsörjning och de borde fixas idag.

Sundborg sa också att Mariehamns telefons fasta telefonnätet har få fel kvar och att Ålands telefons alla telefoncentraler är strömsatta, även om fem av dem går på generator. Gällande bredbandscentralerna har fiberkablarna klarat sig förvånansvärt bra, enligt Sundborg. Sedan stormen började har man fått mellan 250-300 felanmälningar och igår började man arbetat med att fara ut till abonnenter och reparera det sista. Det måste dock finnas ström i området för att kunna börja reparera.

I övrigt sa man från Ålands elandelslag att reparationerna på högspänningsnätet borde vara klara inom några dagar och att all kraft sedan riktas till lågspänningsnätet. Man menade att det sannolikt tar två till tre veckor innan alla har strömmen tillbaka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »