Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 maj, 2018 - 07:07
  • Nils Torvalds. Arkivfoto: Ann-Christine Karlsson.
  • Jonny Andersen (Lib), Anna-Maja Henriksson (SFP) och Veronica Thörnroos (C). Foto: Privat.

Torvalds vill fortsätta i EU

Svenska folkpartiets Nils Torvalds vill fortsätta i Europaparlamentet och ställer därför upp i valet i maj 2019. Det meddelade han under sitt tal på SFP:s partidag i lördags.

- Att vara parlamentsledamot är det mest intressanta jag någonsin i mitt liv har fått uppleva, sa Torvalds.

På partidagen omvaldes också Anna-Maja Henriksson till SFP:s ordförande.

Åländska politiker deltog i partidagen, och i ett pressmeddelande skriver centerns Veronica Thörnroos att det var intressant att följa den politiska debatten men att det för hennes del var minst lika viktigt att kunna föra informella diskussioner med ledande rikspolitiker. Liberalernas Jonny Andersen säger i ett pressmeddelande att Svensk Ungdoms och Kvinnoförbundets motioner satte mest fart på debatten under partistämman. Den livligaste debatten under söndagen var huruvida rösträttsåldern skulle sänkas till 16-år. Med rösterna 69-102 valde partidagen att inte sänka rösträttsåldern, berättas i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »