• Datoranimerad version av Tallinks Megastar. Foto: Tallink.
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 17:58

Tallink funderar på nytt fartyg

Tallink Silja överväger ett nytt fartyg. Det uppger estniska ERR.

Rederiets nyaste fartyg Megastar har överträffat förväntningarna och Tallink kan därför vara på väg att beställa Megastar II. Enligt nyhetsbyrån ska detta ha diskuterats på tisdagens bolagstämma.

Marika Nöjd som är kommunikationschef på Tallink Silja säger att det diskuterades om ett nytt fartyg redan då man byggde Megastar.

- Vi kunde ha valt att bygga ett till fartyg enligt kontraktet men tackade nej då, säger hon och menar att det har varit en positiv trend på Helsingfors-Tallin rutten.

Hon säger att det dock bara är diskussion och inget beslut än. Om Megastar II beställs är det meningen att den ska trafikera rutten Helsingfors-Tallin, inte via Åland. Megastar började operera i januari förra året och Tallink Silja slog passagerarrekord på två miljoner resenärer på rutten 2017.

Mer information kommer senare då beslutet närmar sig.

Fler Nyheter

Straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och trafikolycka

Under dagen har polisen bland annat jobbat med fall av straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och en trafikolycka.

Villkortligt fängelse för våld och ärekränkning

En person har dömts till fem månaders villkorligt fängelse för ärekränkning, våldsamt motstånd mot tjänsteman och två fall av motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Bilkrock i Söderbybacken

Två bilar krockade i Söderbybacken vid 16-tiden idag.

Kommunerna har svarat om hur äldreomsorgen ska utvecklas

Wille Valve intervjuas av Marika Kvarnström.
Landskapsregeringen har frågat samtliga kommuner om hur de tänker utveckla sin äldreomsorg så att den motsvarar servicemålen och kommande lagstiftning.

Lappo skolbyggnad säljs

John Wrede intervjuas av Lukas Jacobson.
Lappo skolbyggnad säljs efter fem års väntan.

Brändö planerar bygga bostäder

Brändö kommun planerar att bygga nya hyresbostäder.

Körde stulen bil i diket

En 33-årig man har av tingsrätten dömts till böter för olovlig körning, bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel och äventyrande av trafiksäkerheten.

Stadsfullmäktige bordlade förtroendeomröstning

Barbro Sundback saknade motiveringar i förslag i stadsfullmäktige.
Ålands framtids önskan att byta ut sin ledamot Birgitta Johansson i stadsstyrelsen fick ingen lösning när stadsfullmäktige behandlade ärendet i går.

Färre skärgårdsplatser på färjor

Antalet skärgårdsplatser på tre av färjorna minskas under sommarens högsäsong. Anledningen är att färjor som enligt bokningssystemet varit fullbokade i verkligheten haft ledig kapacitet på bildäck.