Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 17:58
  • Datoranimerad version av Tallinks Megastar. Foto: Tallink.

Tallink funderar på nytt fartyg

Tallink Silja överväger ett nytt fartyg. Det uppger estniska ERR.

Rederiets nyaste fartyg Megastar har överträffat förväntningarna och Tallink kan därför vara på väg att beställa Megastar II. Enligt nyhetsbyrån ska detta ha diskuterats på tisdagens bolagstämma.

Marika Nöjd som är kommunikationschef på Tallink Silja säger att det diskuterades om ett nytt fartyg redan då man byggde Megastar.

- Vi kunde ha valt att bygga ett till fartyg enligt kontraktet men tackade nej då, säger hon och menar att det har varit en positiv trend på Helsingfors-Tallin rutten.

Hon säger att det dock bara är diskussion och inget beslut än. Om Megastar II beställs är det meningen att den ska trafikera rutten Helsingfors-Tallin, inte via Åland. Megastar började operera i januari förra året och Tallink Silja slog passagerarrekord på två miljoner resenärer på rutten 2017.

Mer information kommer senare då beslutet närmar sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »