• Datoranimerad version av Tallinks Megastar. Foto: Tallink.
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 17:58

Tallink funderar på nytt fartyg

Tallink Silja överväger ett nytt fartyg. Det uppger estniska ERR.

Rederiets nyaste fartyg Megastar har överträffat förväntningarna och Tallink kan därför vara på väg att beställa Megastar II. Enligt nyhetsbyrån ska detta ha diskuterats på tisdagens bolagstämma.

Marika Nöjd som är kommunikationschef på Tallink Silja säger att det diskuterades om ett nytt fartyg redan då man byggde Megastar.

- Vi kunde ha valt att bygga ett till fartyg enligt kontraktet men tackade nej då, säger hon och menar att det har varit en positiv trend på Helsingfors-Tallin rutten.

Hon säger att det dock bara är diskussion och inget beslut än. Om Megastar II beställs är det meningen att den ska trafikera rutten Helsingfors-Tallin, inte via Åland. Megastar började operera i januari förra året och Tallink Silja slog passagerarrekord på två miljoner resenärer på rutten 2017.

Mer information kommer senare då beslutet närmar sig.

Fler Nyheter

Air Leap certifierat för avtalsenliga plan

Air Leap har nu fått ett så kallat AOC-certifikat vilket innebär att de klassas som ett europeiskt flygbolag och kan börja flyga med större plan på linjer till Mariehamn.

Stort intresse för Godby vägstation

Intresset för Godby vägstation är mycket stort. Landskapet har bjudit ut stationen till försäljning via mäklare och när öppen visning hölls på torsdagen blev det rusning.

Tio sägs upp från Viking Line

Jan Hanses om resultatet av samarbetsförhandlingarna:
Viking Line säger upp tio personer. Det blev resultatet av samarbetsförhandlingarna som rederiet genomfört.

Åtalades för frihetsberövande och misshandel

En man åtalades idag för misshandel, hemfridsbrott och frihetsberövande.

"Åland måste söka internationell hjälp"

Gun-Mari Lindholm om EU-parlamentsplatsen:
-Jag tycker det är bedrövligt rent ut sagt. Finska politiker måste nu berätta hur de tänker upprätthålla de internationella förpliktelser de åtagit sig i samband med självstyrelsen, säger lagtingets talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ).

Hans Mattsson Ab bygger samlingshuset

Det blir byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger ett nytt samlingshus i Jomala Prästgården by.

Boende upplever Önningebyvägen som osäker

En kvinna skriver till landskapsregeringen gällande trafiksituationen längs Önningebyvägen i Jomala. Enligt kvinnan har trafiken ökat rejält längs vägen de senaste åren, och hon menar att många bryter mot hastighetsbegränsningen på 50 kilometer i timmen. Kvinnan tycker att vägen borde breddas för att göra bättre rum åt fotgängare och cyklister.

Ny församlingspastor i Hammarland

Domkapitlet i Borgå stift har förordnat Markus Kallatsa till församlingspastor i Hammarlands församling från den 1 december i år till och med den sista november nästa år. Nu är Kallatsa församlingspastor i Tervola församling i Lappland.

EU-beskedet stor besvikelse för Löfström

Riksdagsledamot Mats Löfström intervjuas av Nina Smeds
- Det är ”game over” för den här gången, säger den åländska riksdagsledamoten Mats Löfström om gårdagens besked att Åland inte får Finlands nya EU-parlamentsplats. - Det är en jättestor besvikelse även om vi vetat att vägen aldrig varit spikrak. Men nu när vi står inför faktum känns det tomt, säger han.