• Datoranimerad version av Tallinks Megastar. Foto: Tallink.
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 17:58

Tallink funderar på nytt fartyg

Tallink Silja överväger ett nytt fartyg. Det uppger estniska ERR.

Rederiets nyaste fartyg Megastar har överträffat förväntningarna och Tallink kan därför vara på väg att beställa Megastar II. Enligt nyhetsbyrån ska detta ha diskuterats på tisdagens bolagstämma.

Marika Nöjd som är kommunikationschef på Tallink Silja säger att det diskuterades om ett nytt fartyg redan då man byggde Megastar.

- Vi kunde ha valt att bygga ett till fartyg enligt kontraktet men tackade nej då, säger hon och menar att det har varit en positiv trend på Helsingfors-Tallin rutten.

Hon säger att det dock bara är diskussion och inget beslut än. Om Megastar II beställs är det meningen att den ska trafikera rutten Helsingfors-Tallin, inte via Åland. Megastar började operera i januari förra året och Tallink Silja slog passagerarrekord på två miljoner resenärer på rutten 2017.

Mer information kommer senare då beslutet närmar sig.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.