Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 april, 2019 - 06:26Uppdaterad: tisdag, 23 april, 2019 - 07:12
  • Tove Erikslund från Ålandsbanken och Daniela Johansson på Paf säger att man försöker ta färjan så mycket som möjligt. Foto Tomas Tornefjell.

Svårt att ersätta personliga möten då företag reser klimatvänligt

Flera företag försöker resa så klimatvänligt som möjligt men ingen av dem kan minska utsläppen helt och hållet. Det för att ingen av de har hittat en lösning till att ersätta det personliga mötet.

- Det där som finns mellan raderna. Det där som också är kommunikation fast inte ord, det är svårt att få till i ett videosamtal, säger Tove Erikslund administrativ chef på Ålandsbanken.
Ålands natur och miljö kan ge tips och råd till hur företag kan bli mer klimatsmarta. När det kommer till företagsresor menar Jonas Holmström, talesperson för föreningen, att den viktigaste faktorn är att överväga om resan över huvud taget behövs. Bland annat PAF och Optinova ser på vad Ålands natur och miljö har att erbjuda medan Ålandsbanken mer kör sitt eget race.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »