Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 januari, 2019 - 10:40
  • Motorsågar är en av de efterfrågade produkterna just nu. Arkivfoto.

Strykande åtgång på gasolkök, motorsågar och elverk

Efterfrågan på exempelvis gasolkök, motorsågar och portabla elverk är stor i stormens spår.

På Mattssons i Godby har man sålt slut på gasvärmare men man har beställt mer och de kommer i dag eller på måndag. Gasolköken har också sålt slut men gasol att fylla kunders egna gasbyttor har man. Motorsågar och tillbehör är också eftertraktat men inte slutsålt.

På Ab Lantbruk sålde man slut på tilläggsaggregat som skapar ström redan första dagen men fler är på kommande i dag. Man har enorm efterfrågan på alla skogsröjningsprodukter, men ännu är det inte slut på motorsågar.

På Byggvaruhuset fick man en ny leverans av elverk i dag och i går fanns få gasolkök kvar. Butikschefen Pontus Danielsson säger att man sålde slut på en årsranson av gasolvärmare på två dagar, och leveranstid på gasolsakerna är ungefär en vecka. Motorsågar har man kvar i lager.

På Rundbergs säger Roger Rundberg att man har mycket gasol kvar. På Clas Ohlsson har man en typ av bensindriven motorsåg på hyllan, och man har fått en ny leverans av batterier och man har beställt in portabla elverk, men leveranstiden är ungefär en vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »