Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 november, 2018 - 16:12
  • Sottunga ångbåtsbrygga är viktig för kommunen. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Sottunga undrar över åtgärder på brygga

Sottunga vill utreda varför landskapet satt upp ett märke på Sottunga ångbåtsbrygga om att det är förbjudet att passera märket med fordon.

I ett brev till landskapets infrastrukturavdelning undrar man vad avsikten med märket är och påpekar att nödvändig fordonstrafik ut på bryggan har förekommit i långa tider och att man är förvånad över att det kommit upp utan någon konsultation med kommunen. I brevet skriver Sottungas kommunstyrelseordförande Björn Rönnlöf att bryggan är den enda i sitt slag på Sottunga och att den är livsviktig för kommunen på många sätt. Bland annat är den en viktig vågbrytare för gästhamnen och färjhamnen och den är det enda stället där många större båtar kan ta iland. Underhållet av bryggan får enligt kommunen inte bli eftersatt och att låta den helt förfalla vore nonchalant och oansvarigt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »