• Sottunga ångbåtsbrygga är viktig för kommunen. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
Publicerad: torsdag, 8 november, 2018 - 16:12

Sottunga undrar över åtgärder på brygga

Sottunga vill utreda varför landskapet satt upp ett märke på Sottunga ångbåtsbrygga om att det är förbjudet att passera märket med fordon.

I ett brev till landskapets infrastrukturavdelning undrar man vad avsikten med märket är och påpekar att nödvändig fordonstrafik ut på bryggan har förekommit i långa tider och att man är förvånad över att det kommit upp utan någon konsultation med kommunen. I brevet skriver Sottungas kommunstyrelseordförande Björn Rönnlöf att bryggan är den enda i sitt slag på Sottunga och att den är livsviktig för kommunen på många sätt. Bland annat är den en viktig vågbrytare för gästhamnen och färjhamnen och den är det enda stället där många större båtar kan ta iland. Underhållet av bryggan får enligt kommunen inte bli eftersatt och att låta den helt förfalla vore nonchalant och oansvarigt.

Fler Nyheter

Åland genomfart för narkotika

Rasmus Friman på sjöbevakningen:
Åland fungerar som en transitpunkt i trafiken av narkotika mellan Sverige, Finland och Baltikum. Det säger Rasmus Friman på sjöbevakningen, stationerad i Nagu, som tidigare jobbat som kommissarie hos polisen på Åland.

ÅM i beachvolley spelades i helgen

Idag söndag spelades åländska mästerskapen i beachvolley och totalt var det sju lag med, tre damlag och fyra herrlag.

ÅM i lättbåtar hölls i helgen

I helgen seglades åländska mästerskapen i lättbåtar på Slemmern och det var fyra klasser som det tävlades i och totalt var 24 seglare med.

Zetterström är nordisk mästare

Nordiska mästaren Ida Zetterström
Ida Zetterström är nordisk mästare i Super Street Bike, det stod klart efter att hon slutade tvåa i den sista deltävlingen som körde i Tierp i helgen.

IFK upp på sjätte plats

Tränaren Peter Lundberg ger sina tankar efter matchen och berättar om manfallet inför sista omgången
Efter den nästsista matchen i grundserien tog IFK Mariehamn klivet upp på den övre halvan av tabellen. Det efter att dom besegrade SJK med 1-0 inför 1.208 personer i hemmapubliken.

Motstånd mot polis och ordningsvakter

När en person skulle avvisas från en nattklubb i Mariehamn den senaste natten så gjorde han så kraftigt motstånd så att han nu är misstänkt våldsamt motstånd mot tjänsteman och motstånd mot polisen.

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...

Tennissiffror när FC Åland besegrade RaiFu

Ted Göstas om segern:
FC Åland besegrade RaiFu med hela 6-0 hemma på Sportkila.