• Sottunga ångbåtsbrygga är viktig för kommunen. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
Publicerad: torsdag, 8 november, 2018 - 16:12

Sottunga undrar över åtgärder på brygga

Sottunga vill utreda varför landskapet satt upp ett märke på Sottunga ångbåtsbrygga om att det är förbjudet att passera märket med fordon.

I ett brev till landskapets infrastrukturavdelning undrar man vad avsikten med märket är och påpekar att nödvändig fordonstrafik ut på bryggan har förekommit i långa tider och att man är förvånad över att det kommit upp utan någon konsultation med kommunen. I brevet skriver Sottungas kommunstyrelseordförande Björn Rönnlöf att bryggan är den enda i sitt slag på Sottunga och att den är livsviktig för kommunen på många sätt. Bland annat är den en viktig vågbrytare för gästhamnen och färjhamnen och den är det enda stället där många större båtar kan ta iland. Underhållet av bryggan får enligt kommunen inte bli eftersatt och att låta den helt förfalla vore nonchalant och oansvarigt.

Fler Nyheter

Peter Hellgren ny vd-ersättare vid Viking line

Vice vd Peter Hellgren blir vd-ersättare vid Viking line istället för Andreas Remmer , som lämnat bolaget. Det skriver Viking line i ett...

Finström sänker skatten

Finströms kommun sänker inkomskatten med 0,50 procentenheter till 18,50 procent, det beslutade kommunfullmäktige igår.

Brist på praktikplatser stoppar sotarutbildning

Det blir ingen sotarutbildning vid Ålands yrkesgymnasium. Redan 2016 initierade landskapsregeringen en utredning vid Ålands yrkesgymnasium hur en sotarutbildning skulle ordnas. Något som man nu avskriver.

Centrumplanen är klar

Centrumplanen är klar, intervju med Sirkka Wegelius
Fler bostäder och affärslokaler, en strandboulevard i stället för Österleden samt ett parkeringshus ovanpå Select. Det är några av punkterna i Stadsarkitekt Sirkka Wegelius förslag till delgeneralplan för centrum.

Föglö kommun stöder tunnel

Föglös kommunfullmäktige uttrycker stöd för en tunnel, det beslutades i fullmäktige igår.

Sju anbud på vägstation

Sju anbud har inkommit på Godby vägstation som Landskapet bjudit ut till försäljning via mäklare.

Påpekanden om gc-väg

Det har inkommit påpekanden till landskapsregeringen när det gäller det pågående bygget av en gång- och cykelbana mellan Mariehamn och Berghamn i Eckerö.

Extra färjturer till kommunmöte på Kumlinge

På söndag arrangeras ett öppet möte om kommunindelningsutredningen på Kumlinge. För att de som bor på Enklinge ska kunna delta har landskapsregeringen beslutat om extra färjturer med ms Rosala II.

ÅAB och S-banken samarbetar kring fonder

Ålandsbanken inleder ett samarbete med företaget FIM som förvaltar S-Bankens fonder. Som ett led i samarbetet fusionerar man bland annat fonderna FIM Global och Ålandsbanken premium 100.