Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2024 - 07:08Uppdaterad: fredag, 11 oktober, 2024 - 07:50
  • Kommundirektörerna i skärgården vill involveras tidigare i skärgårdstrafikfrågor. Arkivfoto.

Skärgårdskommunerna efterlyser respekt och bättre påverkansmöjligheter i trafikfrågor

Det finns en god organisatorisk struktur för att hantera frågor som rör skärgården, men forumen sköts inte optimalt. Det anser kommundirektörerna i skärgården som sent i går kväll skickade in en skrivelse gällande infrastruktur och trafik till landskapsregeringen.

I skrivelsen konstaterar de att skärgårdsnämnden, trafikrådet och andra diskussionsforum borde bädda för en god hantering av skärgårdsfrågor, men att det i praktiken finns problem.  
– Det upplevs viss arrogans från landskapets tjänstemäns sida och även att de frågor som ska diskuteras redan är avgjorda på förhand, skriver direktörerna.  

De menar att mötestider ofta ombokas, att för lite tid avsätts för att hinna diskutera och att mötena hålls för sent för att skärgården faktiskt ska kunna påverka processer och beslut.

I framtiden vill de vara med tidigare i alla frågor som rör trafiken i skärgården, till exempel turlistor, fysisk infrastruktur samt vid upphandling av tonnage och drift av trafik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »