Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 december, 2020 - 17:26Uppdaterad: lördag, 5 december, 2020 - 10:22
  • Enligt doktorand Linda Karlsson har skepticismen mot vaccin växt delvis till följd av deras framgång. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Tomas Tornefjell, ÅRTV

Smittskyddsläkaren: Viktigt att vaccinera sig

– Det är jätteviktigt att alla som berörs vaccinerar sig. Målet är ju att en stor andel av befolkningen ska ta vaccinet. Det är extremt viktigt, men vi få ta det i turordning, säger smittskyddsläkare Tora Woivalin till Ålands radio.

De första vaccinationerna förväntas kunna inledas någon gång under januari eller februari nästa år, enligt riksregeringen, som under veckan beslutade turordningen för hur finländarna ska vaccineras mot coronaviruset.

Enligt doktorand Linda Karlsson vid Åbo akademi har skepticismen mot vaccin växt delvis till följd av deras framgång. 
- De sjukdomar som en gång i tiden var dödliga men som vi nu vaccinerar oss mot framstår inte längre som lika farliga när man jämför dem med vaccinens möjliga biverkningar helt enkelt för att vi inte upplever dem längre, säger Linda Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »