Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 november, 2018 - 10:29Uppdaterad: onsdag, 28 november, 2018 - 10:34
  • Här, vid Baltichallen, ska den nya idrottsarenan byggas. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Skissritningar för friidrottsanläggning godkändes

Stadsfullmäktige godkände i går skissritningarna för den nya friidrottsanläggningen på Ytternäs sportfält. Men det krävdes en lång debatt om både läktare, miljö och ekonomi, samt två omröstningar innan ärendet var slutbehandlat.

Liberalen Julia Birney efterlyste mer underlag för att klargöra om budgeten håller och centerns Erica Sjöström föreslog bordläggning för att utreda om det krävs en miljökonsekvensbedömning för projektet. Förslaget om bordläggning fick 8 röster medan 18 ville fortsätta behandlingen i går kväll.

Liberalen John Holmberg föreslog en kläm om att ett billigare alternativ till läktare tas fram om anbuden på idrottsanläggningen senare visar att budgeten inte håller. Det förslaget godkändes med 20 röster, alltså av en klar majoritet i stadsfullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »