Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 mars, 2018 - 10:48
  • Hovrättsförhandlingar pågår i tingsrättens lokaler den här veckan. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Skarp Holding och Ålands bygg i hovrätten

Den här veckan behandlar Åbo hovrätt fallet mellan Skarp Holding och Ålands Bygg där tvisten gäller byggandet av det så kallade Fejahuset.

Skarp Holding anmälde missnöje med tingsrättens dom som kom i februari förra året. De hade yrkat på över en halv miljon euro i skadestånd eftersom Skarp Holding anser att fastigheten hade många fel och brister. Bland annat anser de att det är problem med tätheten i fasaden, att det finns spår av läckage och att monteringsanvisningarna för elementen inte har följts.

Tingsrätten slog fast att Ålands Bygg ska ersätta Skarp Holding med sammanlagt 23.500 euro för avsaknad av brandsektionering, bristande ljudisolering och kreditering för WC och kök. Till övriga delar förkastade tingsrätten åtalet och dömde Skarp Holding att erlägga Ålands Byggs rättegångskostnader som uppgår till drygt 147.000 euro. Men det har alltså Skarp Holding överklagat och sista rättegångsdagen i hovrätten är på måndag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »