Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 november, 2021 - 05:55Uppdaterad: fredag, 12 november, 2021 - 08:07

Sämre epidemiläge i Finland - hybridstrategi tas i bruk

Belastningen på landets sjukhus är ungefär på samma nivå som under de senaste veckorna men epidemiläget i landet har försämrats.

Det framkom då hälsomyndigheterna höll presskonferens om coronaläget i går. Vaccinationerna framskrider samtidigt långsammare än tidigare och myndigheterna framhöll att det är viktigt att alla vaccinerar sig.

På onsdagen diskuterade den finländska regeringen coronarestriktioner på grund av det försämrade coronaläget. Regeringen var inte beredd att dra i nödbromsen, men det finns beredskap att göra det om läget blir mycket allvarligare, sa statsminister Sanna Marin (SDP) efter avslutade förhandlingar, enligt Svenska Yle.

Regeringen tar nu i bruk den uppdaterade hybridstrategin från september, eftersom man har nått målet om en vaccinationstäckning på 80 procent. Målsättningen med hybridstrategin var att öppna samhället. Samhällets olika funktioner ska i princip hållas öppna utan begränsningar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »