Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 februari, 2018 - 10:19Uppdaterad: onsdag, 7 februari, 2018 - 10:20
  • Så här är det tänkt att det nya hotellet i hörnet Ålandsvägen Storagatan ska se ut. Illustration gjord av Kapco hämtad från stadsutvecklingsnämndens protkoll.

Samråd om hotelltomt ordnas

Den 21 mars klockan 18.00 håller staden samrådsmöte i stadshuset för att informera om det planutkast man tagit fram för Ålandsvägen 57 där Christian Linde vill bygga ett nytt lägenhetshotell i fyra våningar.

Planutkastet innebär bland annat att markanvändningen ändras, byggnadsrätten höjs, byggnadsytorna och antalet våningar ändras. Staden skriver på sin hemsida att trots att ansökan om planändringen inte avviker från generalplanen så behandlas ärendet som en komplicerad planprocess då byggnadsrättsökningen är större än 200 kvadratmeter våningsyta. Eftersom ändringen är stor i jämförelse till gällande plan så ordnas ett samråd och den som vill har möjlighet att lämna skriftliga eller muntliga synpunkter fram till den 4 april.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »