Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 januari, 2019 - 14:12Uppdaterad: torsdag, 3 januari, 2019 - 10:02

Över 10.000 utan el

-Det är ganska kämpigt just nu. Det är överraskande mycket som är trasigt och det tar mycket längre tid att reparera än det brukar, säger David Karlsson, vd vid Ålands Elandelslag.

Just nu är 10.644 kunder utan el och det är 34 pågående avbrott. David Karlsson säger att många kommer att vara utan ström ända tills imorgon. Han kan inte säga hur länge det tar innan alla har ström igen, men de flesta får vänta till i morgon kväll.

Elandelslaget koncentrerar sig till områden med mycket befolkning och där det finns viktig infrastruktur som ålderdomshem och liknande. De med lågspänningsel är lågprioriterade, det vill säga de sista ledningarna fram till huset. Det dyker upp nya fel hela tiden, bland annat stolpar som är av. Det tar tid att reparera enligt David Karlsson.

-Vi fokuserar på 10 kV-kabeln, som är huvudmatningen till alla kunder. Vi arbetar oss från centrala matningspunkten utåt. Det kommer att vara utmanande att få den i drift till följande natt, säger David Karlsson.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »