Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 mars, 2020 - 15:43Uppdaterad: tisdag, 17 mars, 2020 - 16:02

”Naturligt att man inte har svar på alla frågor”

Det finns många frågor kring hur riksregeringens åtgärder ska tolkas och tillämpas. "Man skulle ha haft alla preciseringar på plats om man hade haft mer tid", säger riksdagsledamot Mats Löfström. 

Man måste ha förståelse för att läget med coronaviruset har eskalerat väldigt snabbt och att det därför lett till att de 19 punkter med åtgärder som Finlands regering vidtog igår inte har preciserats mer noggrant. Det säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

-Det är naturligt att man inte har svar på alla frågor nu även om det skulle vara idealiskt så klart. Det har gått väldigt snabbt och det finns ännu saker som måste preciseras, säger han.

Riksdagen sammanträder klockan 17 på tisdagskvällen och därefter kommer grundlagsutskottet att ta ställning till beredskapslagen. Efter deras betänkande är det upp till riksdagens plenum att godkänna eller förkasta förslaget.

-Men det är onödigt att spekulera i processen allt för mycket. Riksdagen kan också påverka hur länge beredskapslagen ska gälla om den sätts i kraft. Regeringens föreslår är att den gäller över påsk – det är utgångsläget, men det ska riksdagen ännu ta ställning till.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »