Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 januari, 2019 - 06:36Uppdaterad: onsdag, 9 januari, 2019 - 09:55
  • Riksdagsledamot Mats Löfström. Arkivfoto.

Nationella stöd har inte getts efter tidigare stormar

I går samlades Finlands riksdag för första gången efter jul- och nyår och Ålands riksdagsledamot Mats Löfström berättar att stormen varit på allas läppar.

Några officiella diskussioner har däremot inte hållits än så länge.
- Nu är de inofficiella diskussionerna mellan bänkraderna viktiga, säger han.

Under gårdagen försökte Löfström ta reda på vad som hänt efter liknande situationer tidigare i landet, och han försöker få klarhet i om det finns möjligheter att få stöd i stormens spår.
- Jag har varit i kontakt med jord- och skogsbruksministeriet och senare i veckan ska jag ha en diskussion med jord- och skogsbruksministern, säger han.

Hittills har man inte haft några nationella stödsystem i Finland efter stora stormar, det har Löfström kommit fram till. Däremot sökte man EU-stöd efter stormen Tapani, men man fick nej.
- Men det betyder inte att man inte kan göra något nu. Jag tittar på om man kunde göra lindringar för skogsägare via beskattningen, vid sidan av ett eventuellt katastrofstöd som man kan söka, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »