Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 mars, 2020 - 10:41

Lumparland vill hjälpa icke-skrivna 70-plussare

- Om man är ute vid sitt fritidshus kan man ta kontakt med oss om man vill ha något handlat eller färdiglagad mat levererad, säger Mattias Janseryd, kommundirektör.

Kommunen har redan tagit kontakt med de sjuttioplussare som är skrivna som boende i Lumparland, men eftersom man är en kommun där många har fritidshus vill man försäkra att alla som kanske befinner sig där ska kunna stanna om det behövs.
- Om folk nu när de inte har något annat att göra har tagit sig ut till sina fritidshus och vill stanna när man en gång är där kan man höra av sig antingen till vår växel på 018-35 900 eller till Kapellhagen, vårt effektiviserade serviceboende som har hand om mattransporter på 018-359 042, säger Janseryd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »