Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 januari, 2022 - 05:50Uppdaterad: onsdag, 5 januari, 2022 - 07:14
  • Allmänheten uppmanas att vara mycket restriktiv med besök på äldreboenden.

LR avråder från besök på dygnetruntboenden

Landskapsregeringen uppmanar allmänheten att de närmaste två veckorna vara mycket restriktiva med besök till dygnetruntboenden, till hemmaboende äldre och andra i riskgrupp. Det skriver hälso- och sjukvårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) i ett pressmeddelande.

- Äldre personer och andra riskgrupper har risk att drabbas av allvarlig covid-19 även om de är dubbel- eller trippelvaccinerade. Fullt vaccinerade personer kan vara smittsamma bärare av viruset även om de inte har symtom, skriver hon.

Under ett möte med alla äldreomsorgsledare, andra kommunföreträdare, KST och ÅHS under tisdagen framkom att det varit många besök till boenden den senaste veckan.
- Om ett nödvändigt besök inte kan skjutas upp är det lämpligt att begränsa antalet personer som besöker till minsta möjliga. Besök till personer i livets slutskede är givetvis undantagna. Inför eventuella besök på boenden ska man först ta kontakt för att få ytterligare information och instruktioner, skriver Annette Holmberg-Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »