Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 oktober, 2024 - 15:31Uppdaterad: fredag, 25 oktober, 2024 - 15:31
  • Arkivbild på Wille Valve. Foto: Malin Lundberg.

Valve säger att MSÅ inte tackat nej till infrastrukturposten – men passar på frågan om varför han själv inte ville ha jobbet

Nej, Moderater samling tackade inte nej till posten som infrastrukturminister. Det säger partiordförande Wille Valve.  

Det var i går, torsdag, som infrastrukturminister Camilla Gunell (S) beskrev Moderaternas kritik mot Föglötrafikens taxor som magstark eftersom partiet erbjöds ministerportföljen “men inte vågade” ta den. En utsaga som enligt Valve är falsk. 

– Det är en väldigt spännande reaktion på vår kritik, det är ett ovanligt politiskt grepp att ta upp regeringsförhandlingar och det är också intressant med tanke på att Camilla Gunell inte var med i de diskussioner som hon hänvisar till, säger han. 

Moderaterna ansåg att lantrådspartiet skulle inneha infrastrukturministerportföljen, men partiet ska i regeringsförhandlingarnas slutskede fört fram moderata namn. Vilka personer som var aktuella vill Valve inte uppge. Klart är att det inte var hans eget och varför vill han inte uppge. 

– Den frågan passar jag på, säger han.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »