Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 oktober, 2024 - 09:10Uppdaterad: fredag, 25 oktober, 2024 - 09:10
  • Tallink Grupps fartyg Baltic Princess. Arkivfoto.

Färre resenärer och sämre resultat för Tallink

I går presenterade Tallink Grupp siffrorna för årets tredje kvartal. Både passagerarsiffrorna och vinsten minskade jämfört med samma period i fjol. 

I ett pressmeddelande skriver Tallink att passagerarsiffrorna minskade med 3,4 procent till cirka 1,7 miljoner passagerare.

Intäkterna minskade med 3,7 procent, rörelseresultatet med 16,7 procent till 68,4 miljoner euro och den icke reviderade vinsten för kvartalet minskade med 24,4 procent till 36,8 miljoner euro.

Rederiets tillgängliga likviditet uppgick den 30 september till 107,6 miljoner euro att jämföra med 199 miljoner euro samma datum ifjol. 

I pressmeddelandet skriver vd Paavo Nõgene att han ändå är ganska nöjd med kvartalsresultatet.  
– Trots att två av våra fartyg har varit ur drift i väntan på nya uppdrag, och att vi verkar i en utmanande ekonomisk miljö med lågt konsumentförtroende, känner jag att vi har levererat ett resultat som inger förtroende, skriver Paavo Nõgene, som förväntar sig att Tallink efter flera krisår ska kunna uppfylla ett löfte man gett om regelbundna utdelningar under nästa år. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »