Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 april, 2020 - 17:08Uppdaterad: måndag, 6 april, 2020 - 18:55

Kurspaket för extrapersonal inom vård och omsorg

Högskolan på Åland erbjuder kostnadsfria och nätbaserade utbildningar, säger Erika Boman, överlärare- och programansvarig för utbildningsprogrammet för vård på Högskolan på Åland.

- Nu gäller det att tänka på vad vi kan göra för att säkra att Åland står starkt och att ålänningar är trygga på längre sikt. Det är av största vikt att säkra upp att det finns tillräcklig med personal inom vårdsektorn, säger utvecklingsminister Alfons Röblom.

Anmälningen öppnade idag under måndagen och sker via öppna högskolans webbplats www.open.ax. Kursutbudet fylls på vartefter då det styrs av efterfrågan och behov. Det som behövs för att delta i kursen är en internetuppkoppling och en dator eller surfplatta. De är inte studiestödsberättigande, informerade Erika Boman från Högskolan på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »