Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 juli, 2019 - 17:04Uppdaterad: fredag, 19 juli, 2019 - 17:33
  • Helikoptern vid sjökvarteret lyfter upp passagerare på en tur på cirka 10 minuter. Foto: Niklas Grönholm.

Klagomål på helikoptern vid sjökvarteret

Mer än 20 stycken klagomål har kommit in till Mariehamns stad gällande bullernivån från en helikopter.

På andra sidan Österleden, från Sjökvarteret, står ett bolag och säljer helikopterturer. Helikoptern lyfter upp passagerare för att få en tur på cirka tio minuter. Astrid Olhagen, som är ordförande för förbundet Ålands sjödagar som arrangeras i Sjökvarteret, är missnöjd med ljudnivån.

- Vi har scenframträdanden med till exempel livemusik som störs av att det kommer helikopterljud i cirka 30 sekunder, säger Olhagen.

Stefan Nordas är ansvarig över driften på samhällstekniska avdelningen vilket inkluderar tillstånd för bland annat helikoptrar. Han har varit i kontakt med helikopterbolaget i fråga och berättar att de förstår och gör justeringar med sin rutt för att minimera skadan som ljudet kan orsaka. Men att de kommer flyga vidare som de gjort, då de har sitt tillstånd och det bara inte går att säga stopp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »