Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 oktober, 2017 - 09:45Uppdaterad: onsdag, 25 oktober, 2017 - 09:48
  • Johan Ehn meddelar via social medier att han inte står till förfogande som talman. Arkivfoto: Ulf Weman

Johan Ehn ger upp talmansposten

Talman Johan Ehn säger nu i ett uttalande på sociala medier att han fullt ut respekterar den moderata lagtingsgruppens beslut att stå fast vid den tidigare överenskommelsen internt i partiet att Gun-Mari Lindholm tar över talmansposten vid ingången till det nya lagtingsåret på fredag nästa vecka.

 Johan Ehn beklagar att hans tidigare uttalande att han står till förfogande som talman trots att överenskommelsen var ett byte efter två år skapat oreda.

- Tyvärr har det lett till olyckliga spekulationer, oklarhet och osäkerhet, vilket på intet sätt varit min mening. Jag har sett att de stora frågor vilka ligger för avgörande de kommande åren, kunde ha varit betjänta av kontinuitet och av stabila och förtroendefulla kontaktnät, skriver Johan Ehn.

Han menar också att överenskommelser kan tas till omprövning när tider och förhållanden förändras, och en diskussion om detta förts i den moderata gruppen. Men nu tar han tillbaka sitt erbjudande och önskar Gun-Mari Lindholm lycka till som talman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »