Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 18 maj, 2024 - 13:35
  • Daghemmet Storstugan i Folkhälsans allaktivitetshus. Foto: Owe Sjöblom

Folkhälsan vill ha större daghem efter nybygge

Folkhälsan vill att daghemsverksamheten för daghemmet Storstugan i Mariehamn utökas. Daghemmet huserar i dag i Folkhälsans allaktivitetshus. 

I dagsläget har daghemmet två avdelningar för barn mellan ett och tre år. I en skrivelse till Mariehamns stads bildningsnämnd önskar Folkhälsan att daghemsverksamheten kunde utökas med en avdelning för barn mellan tre och sju år. Detta i samband med det planerade nybygget och utbyggnaden av Folkhälsans nuvarande lokaler. 

Bildningsnämnden i Mariehamn beslöt under ett möte nyligen att man är positiv till Folkhälsans förslag.  
Ordförande i bildningsnämnden, Elias Lindström, (Lib) säger att nämnden nu gett i uppdrag åt förvaltningen att ta fram ett intentionsavtal med Folkhälsan men att man måste vänta tills stadsfullmäktige har godkänt stadsplanen för Folkhälsans bygge. 
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »