Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 april, 2020 - 18:39Uppdaterad: torsdag, 9 april, 2020 - 18:40
  • Lantrådet Veronica Thörnroos säger att kommunikation just nu är oerhört viktigt men att prio ett är att sjukvården ska fungera. Foto Nina Smeds.

"Inte läge att tjafsa"

-Det är inte läge att nu gå in och tjafsa med en enskild minister utan prio ett är att sjukvården på Åland ska fungera, det andra får vi ta sen.

Det sa lantrådet Veronica Thörnroos på dagens pressinfo med anledning av att familje- och omsorgsminister Krista Kiuru i dag till Ålands radio sade att det främst är Åland som ska stå för de merkostnader som uppstår på grund av riksregeringens karantänsrestriktioner, som hindrar läkare från Sverige att arbeta på Åland.

-Vi uppfattade i går att vi fått ett löfte om att Finlands regering garanterar att det inte blir merkostnader för Åland och i dag går en enskild minister ut och säger något annat. Just nu är kommunikation oerhört viktigt. Vi avvaktar och har i dag skrivit ett brev till statsministern där vi vill höra hur regeringen tänkte då man fattade beslutet om karantänsrestriktionerna, sa Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »