Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 januari, 2021 - 13:42Uppdaterad: onsdag, 6 januari, 2021 - 15:57

Inget tvång på ansiktsskydd för norra Ålands högstadielärare

Norra Ålands högstadiedistrikt väljer att inte uppmana lärarna att ha på sig ansiktsskydd under skoldagen, tvärtemot riktlinjen som är i Mariehamn.

Utbildningschefen vid Norra Ålands högstadiedistrikt Cecilia Johansson har varit i kontakt med landskapsläkaren Knut Lönnroth och påpekar att det inte finns några rekommendationer i nuläget.

Johansson fortsätter berätta att hon anser att det är rimligt att skolan bidrar med ansiktsskydd ifall det skulle vara så att någon lärare skulle vilja ha det, dock utan att ha diskuterat det närmare med de andra skolledarna.

Ålands radio har försökt att nå Mathias Eriksson vid Södra Ålands högstadiedistrikt samt bildningsdirektören i Mariehamn, Kjell Nilsson för en kommentar utan att lyckas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »