Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 juli, 2018 - 05:36Uppdaterad: onsdag, 4 juli, 2018 - 05:54
  • Åbo hovrätt. Foto: Markus Koljonen/Wikimedia commons.

Hovrätten förkortar körförbud

Hovrätten har förkortat två körförbud som Ålands tingsrätt utdömt.

I det ena fallet var det en man som dömts till två år och fem månaders körförbud för att ha kört moped med 1,86 promille alkohol i blodet. Hovrätten anser att körförbudet är för långt och kortar det till två år vilket är minimitiden när körförbud ges för grovt rattfylleri. Man motiverar ändringen med att mannen kört på en liten väg där det inte fanns någon annan trafik, att han kört med moped som ses som ett mindre farligt fordon och att han inte tidigare straffats för rattfylleri eller grovt rattfylleri.

I det andra fallet hade en man dömts till tre år och tre månaders körförbud för att ha kört bil med över två promille alkohol i blodet. Det körförbudet kortas till två år och fyra månader, bland annat med motiveringen att han inte tidigare straffats för rattfylleri eller grovt rattfylleri, att det inte utretts ur lång sträcka han kört och att det inte framkommit eller ens påståtts att han förorsakat någon farlig situation.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »