Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 15 mars, 2021 - 17:02Uppdaterad: måndag, 15 mars, 2021 - 17:55

Högstadierna återgår till närundervisning nästa vecka

Förutsatt att smittläget inte försämras kommer högstadierna få återgå till närundervisning nästa måndag, meddelade lantrådet Veronica Thörnroos på landskapsregeringens presskonferens på måndagen.

Beslutet fattas officiellt av landskapsregeringen på torsdag då man också kommer att ta ställning till andra restriktioner och rekommendationer.

Förslaget, som landskapsläkare Knut Lönnroth presenterade, skulle innebära att landskapsregeringen avslutar rekommendationen om att undvika onödiga butiksbesök och rekommendationen om att undvika alla besök till anrättningar så som gym, bibliotek och museum.
Dessutom vill man öppna upp för hobbyverksamhet för barn och unga utomhus i grupper på maximalt 20 personer.

Däremot vill man förlänga förbudet mot offentliga tillställningar till och med den 28 mars. Detsamma gäller rekommendationerna om att inte anordna privata tillställningar, hobbyverksamhet inomhus för alla åldersgrupper och hobbyverksamhet utomhus för vuxna.

Rekommendationen om distansundervisning i gymnasier, högskola och den fria bildningen förlängs till den 4 april.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »