• Det går åt mycket grus för att stabilisera kullerstenarna på Torggatan. Foto: Owe Sjöblom.
Håkan Lindén berättar om de aktuella vägarbetena:
Publicerad: tisdag, 21 november, 2017 - 11:21, uppdaterad: tisdag, 21 november, 2017 - 12:52

Grus ska stabilisera kullerstenar

Ska gågatan bli grusväg? Det kan man kanske tro när man ser grushögarna som placerats ut på Torggatan.

Enligt Håkan Lindén, projektchef på Mariehamns stads samhällstekniska avdelning, handlar det om underhåll. Staden breder i dagarna ut sand på ytorna med granitsstenar på gågatan och andra ställen där det finns kullerstenar. Sanden mellan stenarna försvinner över tid och behöver fyllas på.

- Vi behöver göra det för att behålla stabilitet och hållbarhet, annars är risken att stenarna börjar röra på sig för mycket, säger Håkan Lindén.

Tanken är att sanden trycks ner mellan stenarna av trafiken, men på gågatan behövs lite hjälp och i ett första läge sopar stadens tekniska personal ner sanden mellan stenarna. Om sanden ändå blir kvar ovanpå kullerstenarna kan det evenuellt göras en gång till lite senare.

Fler Nyheter

Flera viktiga frågor lyftes under nordiskt socialministermöte

Social-och hälsovårdsminister Wille Valve poängterade vikten av att nordiska legitimationer för läkare och vårdpersonal behandlas inom en rimlig tid under nordiska socialministermötet i Uppsala på torsdagen.

Nils Torvalds kräver förklaring av EU-kommissionär om vårfågeljakten

Europaparlamentariker Nils Torvalds kräver att kommissionen ska ta politiskt ansvar för sitt beslut om att dra Finland till EU-domstolen på grund av den åländska vårfågeljakten

Tror på gammelmedias revansch

Anders Mellbourn och Olof Ehrenkrona intervjuas av Ann-Christine Karlsson:
Det är de alternativa medierna som har trovärdighetsproblem just nu och gammelmedia gör revansch. Det säger Sveriges generalkonsul Olof Ehrenkrona som är en av deltagarna i dagens Kastelholmssamtal.

Varg i Södersunda?

I går kväll vid klockan 20.20 såg två personer något som de bedömer var en varg i Jomala Södersunda, i närheten av skolan.

Mobilen en trygghet för ensamma elever

Mobiltelefonen kan fungera som en trygghet för ensamma elever. Det anser elevråden i stadens skolor, lärare, kuratorer och skolpsykologer.

Ömsen bygger ut

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag, Ömsen, planerar bygga till sin lokal på Köpmansgatan 6 med cirka 900 kvadratmeter.

Lumparland skickar ut invånarenkäter

Kommunstyrelsen i Lumparland ska nu skicka ut en invånarenkät till personer i kommunen fyllda 18 år för att få höra kommuninvånarnas åsikter om en reform av kommunstrukturen på Åland.

Fritidssekretare vald efter omröstning

Det krävdes omröstning när kommunfullmäktige i Lemland i går valde en ny fritidssekreterare.

Kumlinge diskuterar kommunstrukturen

Kumlinge kommun ordnar tre träffar för att informera intresserade om landskapsregeringens förslag till lagstiftning om en ny kommunstruktur.