Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 februari, 2022 - 14:34Uppdaterad: tisdag, 8 februari, 2022 - 16:06
  • Näringsminister Fredrik Karlström. Arkivbild.

"Företagsstöden har varit helt avgörande"

Den viktigaste åtgärden som riket gjort för Åland under pandemin var att inkludera Åland i de kostnadsstöd som företagen kan söka, det var ingen självklarhet. Det säger näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) efter ett möte med finska näringsministern Mika Lintilä (C) i går.

-Vi är på väg ut ur pandemin och det är det enskilt viktigaste just nu för företagen och hela samhället, säger Fredrik Karlström.

Fram till den 18 februari kan man ansöka om kostnadsstöd nummer fem som gäller juni-september 2021 och snart öppnar ansökan också för för kostnadsstöd nummer sex.

Det är nu även möjligt att söka ett arbetsmarknadsstöd via AMS som gäller retroaktivt från den första januari fram till den sista februari.

-Dessutom har LR beredskap att ytterligare komplettera med fler företagsstöd om situationen skulle kräva det, säger näringsminister Fredrik Karlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »