Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 december, 2020 - 13:25Uppdaterad: fredag, 11 december, 2020 - 17:09

Flera smittade på Nyängen en slump

Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) vill kommentera en diskussion som uppstått med anledning av att en avdelning försatts i karantän på Nyängens daghem i Mariehamn.

- När ÅHS tidigare i veckan konstaterade att miljön på Nyängen var riskfri så var den bedömningen korrekt. Ingen smittad person hade haft möljighet att smitta andra vid Nyängen. Det aktuella fallet som konstaterades i går har en annan koppling och kunde inte förutsägas i den tidigare smittspårningen. Det är en slump att händelserna inträffade på samma dagis, skriver smittskyddsläkare Tora Woivalin i ett mejl till medierna och tillägger att Mariehamns stad agerat rätt i situationen.
Hon skriver vidare att en omfattande karantän är en säkerhetsåtgärd och det bästa sättet att bromsa en smittspridning.

I Åland idag hörde vi under fredagen Mariehamns barnomsorgschef Pamela Sjödahl om karantänläget, efter att bara fyra anställda dykt upp till jobbet på fredagsmorgonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »