Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 maj, 2018 - 15:38Uppdaterad: tisdag, 29 maj, 2018 - 17:57
  • Tehystrejken 2014. Arkivfoto: Mikael Ahlgren.

Facken och LR har enats om arbetsvärderingspotterna

Nu har landskapsregeringen och vårdfacket Tehy, Akava-Åland, Ålands kommunalanställda, tjänstemannaorganisationerna på Åland och Ålands tekniska funktionärsorganisationers centralförbund enats om ett tjänstekollektivavtal som slår fast hur arbetsvärderingspotterna på totalt 1,5 miljon euro ska fördelas.

Tanken är att pengarna ska användas så man får lika lön för likvärdigt arbete och bakgrunden är ett löfte som landskapsregeringen gav efter sjukskötarstrejken hösten 2014.

Det avslutande sammanträdet i förhandlingarna som förts sedan hösten 2017 hölls den 16 maj. Då skrev facken och landskapsregeringen under ett protokoll om att de nått ett förhandlingsresultat. I går godkände landskapsregeringen preliminärt förslaget till tjänstekollektivavtal och eftersom det medför merutgifter skickas det nu till lagtingets finans- och näringsutskott för behandling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »