Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 januari, 2019 - 06:00Uppdaterad: måndag, 14 januari, 2019 - 10:41
  • Ålands elandelslag. Foto: Malin Lundberg.

Drygt 400 utan el på måndagsmorgonen

Antalet strömlösa kunder i Ålands elandelslags nät är nu nere i 428 stycken. Det innebär att servicenivån ligger på drygt 97 procent.

Är man fast boende och fortfarande utan ström så vill elandelslaget att man anmäler detta, oavsett om man gjort det tidigare eller inte. Man ska också anmäla om man saknar ström på någon av faserna som går in i huset, vilket man märker om till exempel lamporna fungerar men inte värmen, eller att spisplattorna fungerar men inte ugnen. För att anmäla detta ringer man 39202 eller så kan man fylla i ett formulär på adressen https://www.el.ax/kundtjanst/felanmalan/

De uppgifter som behövs är mätarplatsnummer, som du ser uppe till höger på din elfaktura, namn och telefonnummer. De här uppgifterna begärs in så att elandelslaget ska få bättre möjligheter att prioritera dem med störst behov. Målsättningen är att nästan alla fast boende ska ha strömmen tillbaka senast på fredag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »