Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 mars, 2018 - 15:35
  • En man döms för att ha kört grovt rattfull från stan till Maxinge. Bilarna på arkivbilden har inget med nyheten att göra. Foto: Cecilia Ekströmer.

Dömdes för rattfylleri mot sitt nekande

En 30-årig man har dömts till villkorligt fängelse i tre månader och 15 dagar för grovt rattfylleri.

I januari i fjol hade mannen 2,27 promille alkohol i blodet efter att han hade kört bil från Nygatan i Mariehamn till köpcentret Maxinge i Jomala. Mannen sade i rätten att han inte hade druckit före bilfärden, utan att han i smyg druckit alkohol på en toalett i köpcentret. Tingsrätten hörde ett vittne som serverat mannen mat på en restaurang i Mariehamn, innan han körde till köpcentret, och vittnet berättade att mannen då var berusad. Med tanke på vittnets berättelse, samt att mannen borde ha haft ännu högre promillehalt om han på toaletten skulle ha druckit den mängd han berättat om, dömer tingsrätten mannen för grovt rattfylleri. Han får körförbud till april 2020 och han ska också betala 50 dagsböter på sammanlagt 300 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »