Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 oktober, 2020 - 15:33Uppdaterad: måndag, 12 oktober, 2020 - 17:44

Distansundervisning när lärare är i karantän

Drygt 120 studerande vid Åland lyceum får delvis distansundervisning efter att en av skolans lärare satts i karantän.

Enligt rektor Marcus Koskinen-Hagman har man använt sig av de erfarenheter man fick under vårens distansundervisning för just den här lärarens lektioner.
- Vi har en läroplattform som vi använder och när den lärare som är satt i karantän har undervisningen går de studerande in på lärplattformen, säger han.

Om det visar sig att läraren är smittad av covid-19 är det ÅHS som gör smittspårningen och Ålands lyceum följer de instruktioner man får därifrån. Under måndagen delade man ut ansiktsmasker till de studerande som använder sig av kollektivtrafik på väg till och från skolan. Man har också gjort det möjligt att äta och arbeta i mindre grupper.

-Det är vad vi kan göra från skolan. Vad som sedan händer på fritiden och speciellt på helgerna då det verkar vara mycket sammankomster och fester, har vi ju inget mandat att göra någonting åt, säger Marcus Koskinen-Hagman.

Åland idag rapporterade dessutom om beredskapsläget för övriga skolor när det gäller distansundervisning. I inslaget ovan hör du Niklas Wasén, föreståndare för Näfsby skola i Hammarland, Pia Axberg som är är rektor för Vikingaåsen och Södersunda skolor i Jomala samt Anders Eriksson, rektor för Övernäs skola i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »