Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 oktober, 2018 - 05:47Uppdaterad: tisdag, 9 oktober, 2018 - 06:27
  • Stadspolitikerna Julia Birney (Lib) och Jenny Schumeister (C). Foto: Martina Eriksson.

Bred politisk vilja att utveckla Lilla Holmen

Det finns en bred politisk vilja att utveckla Lilla Holmen. Det säger Julia Birney från Liberalerna som är ordförande i en kommitté som sedan i somras jobbar med Lilla Holmens utveckling och restaurering.

Kommittéen har nyligen varit på studieresa till Stockholm och Uppsala. På resan besökte man olika lekparker som alla har ett tema. Om det ska bli någon temalekpark på Lilla Holmen är dock inte bestämt ännu.

- Arbetet med Lilla Holmen överskrider många nämnder, till exempel infrastruktur- stadsutvecklings- och byggnadsnämnden så det har tillsatts arbetsgrupper förut som har tittat på det här. Vi ska inte uppfinna hjulet på nytt utan vi ska nu se på vad som tagits fram tidigare och göra en prioriteringslista och sedan räkna på det hela och se vad mariehamnarna vill ha, säger Julia Birney.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »